Секој сонува за нешто што неможе да го има. Секој се пушта во прегратките на соништата. Секој посакува нешто што неможе да го има. Зарем е толку тешко да се оствари една голема желба? Зарем сум јас единствената која посакува нешто многу едноставно? Зарем е толку тешко да се ислуша нечија желба? И да, дали сум единствената која сонува за едно нешто: Лондон.
Да, тоа е град кој полека ми го зима здивот на животот, ме вовлекува во хоризонтот на убавината и нејзините сили. Седејќи сама во темната соба, каде што ни најсветлата ѕдезда неможе да допре, сонувам сама на местото каде што никој неможе да ме најде, сонував за тебе. Деновите и ноќите за мене беа исти ѓавол. Секој ден иста приказна. Секој ден се исто, а тоа исто ништо не менуваше, само ми ја зголемуваше болката, полека но сигурно. Бев како врапче во кавез, слободно а сепак затворено. Гласот и се ретко слушаше, го следеше таа својто срце, го следеше таа звукот на нејзиното срце и си вети едно: НИКОГАШ НЕМА ДА СЕ ОТКАЖАМ ОД ТЕБЕ. ЕДЕН ДЕН КЕ БИДАМ ВО СРЦЕТО НА ТВОЈОТ ГРАД, ЌЕ БИДАМ ДЕЛ ОД ТЕБЕ, А ДО ТОГАШ КЕ СОНУВАМ КАКО И СИТЕ ОСТАНАТИ. 
И доволно ли сонував, веке дојде 2014 а јас повторно си ја посакав истата желба. Ќе се пствари ли? Ајде ѕвездо мавни со опашчето, сонце златно покажи ми ја иднината… Каде сте сега сите? Каде се скривте? Јас повторно останав затворена во звукот на моето срце. :-)

Секој сонува за нешто што неможе да го има. Секој се пушта во прегратките на соништата. Секој посакува нешто што неможе да го има. Зарем е толку тешко да се оствари една голема желба? Зарем сум јас единствената која посакува нешто многу едноставно? Зарем е толку тешко да се ислуша нечија желба? И да, дали сум единствената која сонува за едно нешто: Лондон.

Да, тоа е град кој полека ми го зима здивот на животот, ме вовлекува во хоризонтот на убавината и нејзините сили. Седејќи сама во темната соба, каде што ни најсветлата ѕдезда неможе да допре, сонувам сама на местото каде што никој неможе да ме најде, сонував за тебе. Деновите и ноќите за мене беа исти ѓавол. Секој ден иста приказна. Секој ден се исто, а тоа исто ништо не менуваше, само ми ја зголемуваше болката, полека но сигурно. Бев како врапче во кавез, слободно а сепак затворено. Гласот и се ретко слушаше, го следеше таа својто срце, го следеше таа звукот на нејзиното срце и си вети едно: НИКОГАШ НЕМА ДА СЕ ОТКАЖАМ ОД ТЕБЕ. ЕДЕН ДЕН КЕ БИДАМ ВО СРЦЕТО НА ТВОЈОТ ГРАД, ЌЕ БИДАМ ДЕЛ ОД ТЕБЕ, А ДО ТОГАШ КЕ СОНУВАМ КАКО И СИТЕ ОСТАНАТИ. 

И доволно ли сонував, веке дојде 2014 а јас повторно си ја посакав истата желба. Ќе се пствари ли? Ајде ѕвездо мавни со опашчето, сонце златно покажи ми ја иднината… Каде сте сега сите? Каде се скривте? Јас повторно останав затворена во звукот на моето срце. :-)


b # dream # makedonski # darknes # sun # light # alone # noise # dreaming # like movies # heart